Majoitu Wanhan Paksun huoneissa

Majatalon kodikasta majoitusta sukutarinoiden äärellä vanhassa päärakennuksessa

Wanha Paksun huoneissa nukut hyvät yöunet

Wanhan Paksun majatalo tarjoaa kodikasta majoitusta sukutarinoiden äärellä Paksun Alesin 1900-luvun alussa rakentamassa pirtissä, sen hyvin varustellussa tupakeittiössä ja sen viidessä perheemme jäsenten nimiä kantavissa makuuhuoneissa. Wanhassa Paksussa lomailee mukavasti 17 hengen ryhmä, vessoja on kolme ja lisäpetejä löytyy suuremmallekin porukalle. Suihkut erillisessä rakennuksessa puusaunan yhteydessä.

Aarre

Aarre on viihtyisä huone kahdelle ja varustettu omalla wc:llä. Ikkunasta avautuu kaunis näkymä etelään tuntureille ja pihapiiriä koristavaan Kadjan kotaan. Huonetta tunnelmoittavat vanha kirjoituskone, sohva, pieni pöytä sekä Aarren rakkaudesta kirjallisuuteen muistuttava katon rajassa kulkeva kirjahyllykkö.

Huoneesta löytyy myös Aarre-sedän kirjoittama kirja Lapin Lumo joka kertoo Torajaisnoidan tyttären Kadjan ja Kuhmuotta Paksun tarinan.

Reijo

Tämä viihtyisä Mirvan isän mukaan nimetty huone tarjoaa ikkunasta näkymän pohjoiseen. Viihtyisään ensimmäisen kerraoksen huoneeseen mahtuu mukavasti kaksi vierasta, tarvittaessa jopa kolme. Huoneen sisustuksissa näkyy Reijon rakkaus hiihtoon. Tähän huoneeseen myös lemmikkieläimet ovat tervetulleita. WC sijaitsee huoneen ulkopuolla, samoin asiakaskeittiö, ruokailu- ja oleskelutilat.

Elli & Aleksi

Ellin ja Aleksin huone sijaitsee majatalon alakerrassa ja huokuu muinaista kartanon henkeä. Tähän Elli-ämmin kammariin on synnytty vielä 50-luvullakin. Suuri parisänky ja sen yläpuolella parvella sijaitseva yösija tarjoavat lepoa ja tunnelmaa 1-3 vieraalle. WC sijaitsee huonetta vastapäätä, samoin alakerran asiakaskeittiö, ruokailutilat sekä oleskelutila.

 

Eevamaija

Sairaanhoitajana toimineen Eevamaijan, Paksun perheen ainoan tyttären huone sijaitsee Wanha Paksu majatalon yläkerrassa tarjoten ikkunanäkymän länteen. Huoneesta löytyy suuri parisänky sekä kaksi yhden hengen sänkyä. WC sijaitsee heti huoneen ulkopuolella, samoin asiakaskeittiö sekä sohvaryhmä. Yläkerran tilat ovat Eevamaija- ja Tuomo-huoneelle yhteiset.

Tuomo

Tuomo on majatalomme suurin makuuhuone tarjoten mukavat tilat jopa kuudelle vieraalle. Huoneesta on parisänky, 4 yksittäistä sänkyä sekä pulpetti liitutaulun kera – joka paljastaakin huoneessa asuneen Tuomon ammatiksi opettajan. Huoneesta on näkymä suoraan husky-aitaukseen ja se sijaitsee talon toisessa kerroksessa, jossa on pieni kettiö asiakkaiden käyttöön, sohvanurkkaus sekä WC.