Tekemistä Levillä, Loihtuan aktiviteetit luonnossa, pihapiirissä ja tiloissa.

Tekemistä Levillä | Loihtuan aktiviteetit

Etsitkö tekemistä Levillä? – piipahda Loihtuaan. Järjestämme viikottain ja kuukausittain toistuvia tapahtumia, retkiä ja aktiviteetteja, jotka ovat avoimia kaikille.

Tekemistä Levin seudulla – Loihtuan viikko-ohjelma

Loihtuan majatalo järjestää retkiä, kursseja, iltamia ja muuta monipuolista tekemistä Levillä niin ryhmille, perheille kuin työporukoillekin. Viikko-ohjelman aktiviteetit ovat avoimia kaikille seikkailijasieluille, saavuitpa yksin tai ryhmässä.

Maanantaisin

Lapin rummun taikaa Loihtuan kodassa

18.00-20.00 Pohjoisen rummun taikaa 60 €/hlö

Tiistaisin 

Vaellus Levin tunturimaisemissa ja kotailta

10.00-15.00 Meditatiivinen vaellus tunturiin 135 €/hlö
17.00-18.30 Shamanistinen kotailta 65 €/hlö

Perjantaisin

Kotailta loitsujen parissa

19.00-21.00 Loitsuja laulamalla 80 €/hlö

Lauantaisin

Husky joogaa, saunomista ja illallinen kodassa

16.30-18:00 Husky Yoga 65 €/hlö
18.00-20.00 Pohjan Sauna 35 €/hlö sis. sauna ja avanto
20.00-21.30 Kotaillallinen 175 €/hlö (vain privaryhmille)

Sunnuntaisin

Iltapäivä Pohjolan kulttuuriperinteiden parissa

15.00-17.00 Pohjoiset juureni 65 €/hlö

Viikko-ohjelman aktiviteetteihin, tapahtumiin ja ohjelmiin tutustut tarkemmin alta.

Vietä joogaloma tai retriitti Lapissa. Rentoudu tunturimaisemissa.

Meditatiivinen vaellus tunturiin

Tämä unohtumaton tunturivaellus on voimaannuttavaa tekemistä Levin tuntureiden maisemissa sekä ainutlaatuisen nostattava luontoelämys.

Vaelluksella otamme luontoyhteyden ohjatusti hetkeen pysähtyen pienen mindfulness-harjoitteen kautta. Tällä retkellä on aikaa myös tarinointiin ja Lapin luonnosta oppimiseen sekä valokuvaukseen.

135 €/person

Shamanistinen kotailta – tutustu kansanperinteisiin

Tervetuloa tekemään opastettu matka suomalaisen ja pohjoismaisen runonlaulannan, loitsujen, kansanperinteiden ja shamanistisen maailmankuvan parissa.

Yhteinen kotailta pohjolassa lomaansa viettäville ryhmille tutustuttaa teidät muinaissoittimena tunnetun lyyran historiaan ja sointiin Virrentakojan tulkitsemana. Koet myös rummun vahvan värähtelyn, ja pohjoisen runouden laulettuna. Pohjolan emäntä Mirva kertoo sukutilansa tarinoita ja tarjoilee yrttiteetä. Iltama on räätälöitävissä ryhmän toiveiden mukaan. Lue lisää

Hidasta hetkeen – lumikenkäily Levin lähimaastossa

Hidasta hetkeen -lumikenkäily tarjoaa rauhallista tekemistä itseä ja ympäröivää Levin luontoa kuunnellen. Lähdemme retkelle Loihtuan pihamaalta Könkään metsiin ja soille. Liikkumisvälineinä käytämme talvisin lumikenkiä, liukulumikenkiä tai metsäsuksia. Kesäisellä vaelluksella jokaisella on jalassaan omat vaelluskengät.

Matkalla keskitymme olemaan läsnä juuri tässä hetkessä sekä omaan elämään liittyvään pohdintatehtävään, josta voimme keskustella eväiden äärellä nuotion lämmöstä nauttien. Tällä retkellä on tilaa omille ajatuksille ja valokuvaamiselle.

Hinta: 60 €/person

Husky Yoga

Laskeudu hetkeksi Levin rinnetunnelmasta luontoosi, avaa aistisi Husky Yogassa ja luo yhteys ihanien, sydämestään hymyilevien huskien ja tilaa ympäröivän arktisen luonnon kanssa joogan keinoin.

Husky joogaa ja Lapin rummun rentoutus

Tämä lempeä yhteinen venyttelyn ja syleilyn joogahetki huipentuu elinvoimaa palauttavaan rummutukseen iloisten susisydänten keskuudessa. Husky jooga tarjoaa elämyksellistä tekemistä myös perheille.

65€/hlö Tai 160€/perhe (max 2 aikuista)

Husky jooga on ainutlaatuista yhteistä tekemistä Levillä matkustaville ryhmille.
Hinnat: 1-5hlö/265€ | 6-10hlö/510€ | 11-15hlö/750€ | 1,5h

Voit yhdistää joogaan myös saunomisen Pohjan Saunassa, Loihtuan tunnelmallisella järvenrannalla.

Loitsuja laulamalla – luo oma loitsusi

Loitsuja laulamalla -kotahetken myötä koet ainutlaatuista yhteistä tekemistä Levillä, kansanperinteistä kiinnostuneen ryhmäsi kanssa. Tämä kokemus on upea matka suomalaisen ja pohjoismaisen runonlaulannan sekä loitsujen kansanperinteeseen.

Tutustut pohjoisen runouteen laulettuna ja lyyran säveliin. Jokainen osallistuja pääsee luomaan oman loitsunsa tunnelmallisessa kotaympäristössä.

Kodan iltatulilla pääset myös kuulemaan ammattivirrentakojan tulkinnan loitsustasi laulettuna. Halukkaat pääsevät ohjatusti leikkimään äänellään ja kokeilemaan muinaissoittimia. Ohjelma sopii perheille sekä yksityisryhmille. Lue lisää

Haku Levin Matkailulta 20min aiemmin, Myllyjoentie 2, Sirkka

Pohjan Sauna.

Pohjan Saunasta perinteiset löylyt

Pohjan saunalta näkyy Levin kaunein tähtitaivas, täysikuu, auringonlaskut ja revontulien väriloisto. Loihtuassa kylvet Munajärven yksityisellä rannalla, ja pääset ihailemaan alati muuttuvaa taivaanrantaa.

Rentouttavaa tekemistä Levillä – saunoen ja paljuillen

Loihtuan tilalla saunotaan, uidaan ja paljuillaan ahkerasti. Herättele muinaista muistiasi kansanperinteen parissa, illan pimetessä kuumien löylyjen äärellä.

Varaa paikka Pohjoisen mytologian mukaan nimettyyn Laugardagr – pesupäivä – yhteissaunaan lauantaisin klo. 17:00-19:00 35€/hlö. (Sauna ja avanto)

Tutustu myös muihin saunatuotteisiimme ja hierontaan!

Kotaillallinen

Tarjoa perinteinen ja ikimuistoinen kotaillallinen itselle ja ystäville Loihtuan kotaravintolassa. Ruoka valmistetaan tunnelmallisesti avotulen äärellä, kokin kertoessa raaka-aineiden alkuperästä sekä pohjoisen kulttuurista, liittyen käytettyihin tuotteisiin. Tutustu kotaravintolaan.

Pohjoiset juureni – metsien mytologiaa, taigojen tarinoita

Pohjoiset juureni vie ryhmän kohti pohjolan rikkaita, eri seuduilta löytyneitä kulttuuriperinteitä. Osa annista ammennetaan itämerensuomalaisuudesta, taigojen tarinoista ja metsien mytologiasta.

Perehdymme joka viikko yhdessä erilaisiin muinaishenkisyyden ilmiöihin, menneisyydestä tuttuihin hahmoihin, uskomuksiin, tapoihin tai symboleihin, jotka ovat ottaneet paikkansa paikallisissa kulttuuriperinteissä.

Takaisin juurille -piirityöskentely toteutetaan Loihtuan kodan tulilla, ulkona tai joogtilassa päivän teemasta riippuen. Työskentelyä ohjaa Mirva, Pohjolan emäntä.

Osana ohjelmaa ovat muun muassa hengitys-, ja keskittymisharjoitukset, erilaiset mielikuvamatkat, kasvit, kivet, pohjoisen loitsuja sekä lauluja. Myös kuun vaiheet, kortit ja riimut sekä niiden mahdollinen tulkinta ovat osa työskentelyä. Lue lisää

Kodassa tapahtuu – Pohjoisen rummun taikaa

Sykähdyttävää tekemistä Levillä on tarjolla Loihtuan kodassa, suuren noita Torajaisen jälkeläisen rummuttaessa. Vietä iltaasi mystisiä sukutarinoita kuunnellen, ja anna Lapin taian tarttua. 

Ilan emännöinnistä vastaa Mirva, Pohjolan emäntä, Torajais-noidan jälkeläinen. Hän tutustuttaa sinut Paksun tilan sukutarinoihin sekä pohjoiseen kansanperinteeseen.

Nyt on aika rauhoittua, tulla peitellyksi pehmeille porontaljoille ja sulkea silmät. Turvallinen matka kohti alitajuntasi maailmaa alkaa aistiharjoitteella.

Kuuntele lempeän rummun kuminaa korvissasi, tulisijan lämmön lämmittäessä kehoasi. Anna rummun värähtelyn rentouttaa, ja helpottaa pysähtymistä tähän hetkeen. Voit vain olla ja nauttia. Matka sisäiseen maailmaasi voi alkaa. Myös lapsille. Lue lisää