Kota Levi | Loihtuan kota täynnä elämää ja tarinoita

Kota Levin kupeessa, Loihtuan taianomaisella tilalla. Sukella kanssamme sisäiseen maailmaasi satumaisen kauniisti koristellussa kodassa, lyyran ja rummun sävelin.

Kota täynnä Pohjoisen rummun taikaa

Koe Lapin taikaa ja mystisiä sukutarinoita suuren noita Torajaisen jälkeläisen rummuttaessa.

Pohjoisen rummun taikaa on sukellus sisäiseen maailmaasi. Matka kulkee kodan ovesta satumaisten sävelten saattelemana tulille, joka edustaa tänään omaa sisäistä tultamme, elinvoimaamme.

Kuten jokainen meistä, myös kota on täynnä upeita yksityiskohtia, jotka johdattavat sinua syvemmälle sisimpääsi.

Voimaeläimet, sielulinnut, maagiset esineet, esivanhemmat kaikki omilla paikoillaan, valmiina tukemaan hyvinvointiasi. Iltaa emännöi Mirva, Pohjolan emäntä, Torajais-noidan jälkeläinen, joka tutustuttaa sinut Paksun tilan sukutarinoihin ja pohjoiseen kansanperinteeseen.

Kotamatka kohti sisintäsi

Nyt on aika rauhoittaa mielesi, sulkea silmät ja tulla peitellyksi kodan pehmeille porontaljoille. Olet täysin turvassa. Matkasi kohti alitajuntasi maailmaa alkaa aistiharjoitteella. Tulen loimun lämmittäessä kehoasi, kumisee lempeä rumpu korvissasi ja kehossasi täyttäen ympäröivän tilan. Rummun värähtely rentouttaa kehoa ja helpottaa hetkeen pysähtymistä, voit vain olla ja nauttia. Nautimme lopuksi keksiä ja yrttiteetä.

Mukaan ovat tervetulleita myös lapset, jotka kykenevät antamaan toisille rauhan keskittyä omaan harjoitukseen.

Kesto: 1,5h
Hinta: 60 € / hlö

Varaa nyt: info.loihtua@gmail.com tai +358400 215 091

Eettiset vaatteet ja käsintehdyt korut luonnon mukaisin menetelmin.
Shamanistinen Lapin noita -kotailta. Shaamaanirummutus, lyyran heleää sointia ja runonlaulantaa.

Shamanistinen Lapin noita -kotailta

Shamanistinen kotailta on matka suomalaisen ja pohjoismaisen runonlaulannan, loitsujen kansanperinteeseen ja shamanistiseen maailmankuvaan.

Yhteinen hetki Pohjolassa lomaansa viettäville ryhmille tutustuttaa teidät muinaissoittimen lyyran historiaan ja heleään sointiin Virrentakojan tulkitsemana, sekä Lapin rummun vahvaan värähtelyyn ja pohjoisen runouteen laulettuna.

Illan aikana Mirva, Pohjolan emäntä, tarjoilee vierailleen yrttiteetä ja pientä syötävää kertoessaan samalla Loihtuan sukutilan tarinaa, jonka rikas historia yhdistyy käsillä olevan hetken taikaan.

Kadjan kota – yksilöityä ohjelmaa ryhmille

Illasta tehdään aina Levillä matkustavan ryhmän näköinen ja sen kaipaamaan tunnelmaan sopiva. Se voi olla rauhallinen ja rentouttava, keskusteleva tai huipentua riehakkaaseen osallistavaan äänenkäyttön ja muinaissoitinten hetkeen, jossa kaikki halukkaat pääsevät ohjatusti leikkimään äänellään ja kokeilemaan erilaisia käsitöinä valmistettuja muinaissoittimia.

Ylle lämpimät ulkoiluvaatteet.
Kesto: 1,5-2h tuntia

Hinnat majoittuville:
1-5 hlöä /260€
6-10 hlöä / 310€
11-20 hlöä / 420€

Ulkopuolisille matkailijoille:
65€/hlö (5-12 hlön ryhmät)
900 € /13-20 hlön ryhmä

Lapin loitsut - kotaohjelmaa Loihtuassa.

Kotaan laulamaan – Loitsuja laulamalla

Loitsuja laulamalla on matka suomalaisen ja pohjoismaisen runonlaulannan ja loitsujen kansanperinteeseen.

Tutustut myös muinaissoittimen lyyran historiaan ja heleään sointiin sekä pohjoisen runouteen laulettuna. Osallistujat pääsevät myös luomaan omat loitsunsa tunnelmallisessa kodassamme juuriltamme polveutuvien, inspiroivien ja selkeiden ohjeiden siivittelemänä.

Illan aikana Mirva, Pohjolan emäntä, tarjoilee kota-vierailleen yrttiteetä ja kertoo Paksun sukutilan tarinaa, jonka rikas historia yhdistyy käsillä olevan hetken taikaan.

Näillä iltatulilla pääset myös kuulemaan ammattivirrentakojan tulkinnan loitsustasi laulettuna, jonka voit halutessasi taltioida. Ilta huipentuu yhteiseen äänenkäytön osallistavaan hetkeen, jossa kaikki halukkaat pääsevät ohjatusti leikkimään äänellään ja kokeilemaan erilaisia käsitöinä valmistettuja muinaissoittimia.

Ohjelma sopii koko perheelle ja on tilattavissa myös yksityisryhmille (5-25 hlöä / 1,5h-2,5h). Mukaan lämpimät ulkoiluvaatteet.

Kesto: 1,5-2 tuntia (riippuen ryhmän koosta)
Ryhmäkoko: Minimi 5 henkeä (aikuista), maksimi 12 henkeä
Hinta: 80 € /hlö, alle 3v ilmaiseksi

Haku Levin Matkailulta 20min aiemmin, Myllyjoentie 2, Sirkka

Pohjoiset juureni

Pohjoiset juureni sukeltaa kohti pohjolan rikkaita eri seuduilta löytyneitä kulttuuriperinteitä, ammentaen osansa itämerensuomalaisuudesta, metsien mytologiasta tai taigojen tarinoista.

Loihtuan kota Levin vieressä on jokaviikkoinen tapahtumapaikka, missä perehdytään yhdessä erilaisiin, osittain jo unohtamiimme muinaishenkisyyden ilmiöihin, hahmoihin, uskomuksiin, tapoihin tai symboleihin paikallisissa kulttuuriperinteissä. Yhdellä viikolla tutustumme Rauniin tai Lemmettäreen, toisella Louheen, Näkkiin tai Väinämöiseen, itämerensuomalaisuuteen, Väen Voimaan, Hannunvaakunaan, Kekriin… Vaihtelevan sisällön vuoksi tähän ryhmään voi saapua vaikka joka viikko!

Pohjoiset juureni yhdistyy luonnollisesti osaksi nykypäivän piirityöskentelyä. Piirissä on helppo nähdä muut ja tulla itse nähdyksi. Hengitys-, ja keskittymisharjoitukset, mielikuvamatkat, elementit, kasvit, kivet, pohjoisen loitsut ja laulut, kuun vaiheet, kortit ja riimut sekä niiden mahdollinen tulkinta osana ohjelmaa.

Takaisin juurille -työskentely toteutetaan Loihtuan kodan tulilla, joogasalissa tai ulkona päivän teemasta riippuen. Työskentelyssä opastaa Mirva, Pohjolan emäntä.

Seuraavan viikon aiheen löydät @lomapaksu feedistä tai Facebookista.

Ohjelma sopii kaikille täysi-ikäisille ja on tilattavissa myös yksityisryhmille (5-25hlöä / 1,5h-3h). Mukaan omat lämpimät ja liikkumiseen soveltuvat ulkoiluvaatteet.

Kesto: 1,5 tuntia
Ryhmäkoko: Minimi 5 henkeä, maksimi 8 henkeä
Hinta: 65 € / hlö

Haku Levin Matkailulta 20min aiemmin, Myllyjoentie 2, Sirkka

Väen voima

Avatessasi kodan oven, tunnet tuulen väen hennon vireen kasvoillasi. Korviisi kantautuu muinaisen lyyran hennot sävelet yhdistyen rummun voimakkaaseen sointiin. Astuessasi sisään taianomainen kauneus – luiden, kukkien, kivien ja sulkien sinfonia johdattelee sinut metsän, maan, veden ja tulen väen ikiaikaiseen maailmaan. Mirva, Pohjolan emäntä pitää lempeästi huolta sinun ja seurueesi hyvinvoinnista ja tarpeista tämän illan.

Väen voima on erityisesti matka itseen. Sen voi myös tilata erikseen ryhmälle erityistä tarkoitusta varten. Osaksi ystäväporukan illanviettoa, morsiusjuhlaa, jumalattaruuden tai soturivoiman nostatusta, työyhteisön hyvinvointia varten. Mukanasi voit tuoda esineen, jonka voit ladata sisäisillä pyrkimyksilläsi.

Väen voiman matkalla pysähdymme pohtimaan miten voin juuri nyt ja mitä haluan elämältäni. Ilta luo kudelman pohjoisen eri paikkojen uskomuksista ja tarinoista, itämerensuomalaisesta kansanperinteestä, muinaisista soittimista ja shamanistisesta elämänkatsomuksesta samalla kun nautimme parantavaa yrttijuomaa. Pääset ohjatulle rumpumatkalle aistiesi kautta, kohti ydintäsi ja alitajuntasi maisemia josta löydät oikean suunnan. Lopuksi sinulle luetaan matkaasi linkittyvä riimu tai kortti.

Väen Voiman ohjelmallinen kota Levillä matkustaville yksityisryhmille, sopimuksen mukaan. Ohjelma soveltuu myös yli 15-vuotiaille (huoltajan kanssa). Mukaan omat lämpimät ulkoiluvaatteet.

Kesto: noin 3 tuntia
Ryhmäkoko: Minimi 5 henkeä, maksimi 8 henkeä
Hinta: 80 € / hlö

Ohjelmaa ryhmille – esiintymiset ja seremoniat

Loihtuan kota sijaitsee Levin matkailukeskuksesta vain 10 kilometrin päässä, ja soveltuu monipuoliseksi tapahtumapaikaksi Levin seudulla matkaaville ryhmille.

Järjestämme kauniissa kodassa valmiiden ohjelmailtojen lisäksi myös yksilöllisesti räätälöityä ohjelmaa ryhmille, kuten seremoniat ja esiintymiset niin ylisen kuin alisen tunnelmiin.

  • Vihkiäiset
  • Morsius- sulhasjuhlat
  • Nimenantotilaisuudet
  • Muistotilaisuudet
  • Muut rakkausjuhlat erityisiin hetkiin

Loihtuan kota Levin läheisyydessä – ohjelmat ja illalliset

Kotaillallinen yksityiselle ryhmälle? Tutustu kotaravintolan menuseen.
Loihtuan viikottaisesta ohjelmasta löydät lisää tapahtumia, aktiviteetteja ja tekemistä Levin seudulla.