Loihtuassa tapahtuu

Järjestämme viikoittain ja kuukausittain toistuvia tapahtumia, jotka ovat avoimia kaikille.

Viikko-ohjelma

Maanantaisin
18.00-20.00 Pohjoisen rummun taikaa 60 €/hlö

Tiistaisin
10.00-15.00 Meditatiivinen vaellus tunturiin 135 €/hlö
17.00-18.30 Shamanistinen kotailta 65 €/hlö

Perjantaisin
19.00-21.00 Loitsuja laulamalla 80 €/hlö

Lauantaisin

16.30-18:00 Husky Yoga 65 €/hlö 18.00-20.00 Pohjan Sauna 35 €/hlö sis. sauna ja avanto
20.00-21.30 Kotaillallinen 175 €/hlö (vain privaryhmille)

Sunnuntaisin
15.00-17.00 Pohjoiset juureni 65 €/hlö

Viikko-ohjelman tapahtumien tarkempi kuvaus alla.

Meditatiivinen vaellus tunturiin

Tämä unohtumaton vaellus tunturiin on voimaannuttava ja nostattava luontoelämys. Matkalla otamme luontoyhteyden ohjatusti hetkeen pysähtyen pienen mindfulness-harjoitteen kautta. Tällä retkellä on aikaa myös tarinointiin ja Lapin luonnosta oppimiseen sekä valokuvaukseen.

135 €/person

Shamanistinen kotailta

Kotailta on matka suomalaisen ja pohjoismaisen runonlaulannan, loitsujen kansanperinteeseen ja shamanistiseen maailmankuvaan. Yhteinen hetki pohjolassa lomaansa viettäville ryhmille tutustuttaa teidät muinaissoittimen lyyran historiaan ja heleään sointiin Virrentakojan tulkitsemana, sekä rummun vahvaan värähtelyyn ja pohjoisen runouteen laulettuna. Illan aikana Mirva, Pohjolan emäntä, tarjoilee vierailleen yrttiteetä ja pientä syötävää kertoessaan samalla Loihtuan sukutilan tarinaa, jonka rikas historia yhdistyy käsillä olevan hetken taikaan. Illasta tehdään aina ryhmän näköinen ja sen kaipaamaan tunnelmaan sopiva. Se voi olla rauhallinen ja rentouttava, keskusteleva tai huipentua riehakkaaseen osallistavaan äänenkäyttön ja muinaissoitinten hetkeen, jossa kaikki halukkaat pääsevät ohjatusti leikkimään äänellään ja kokeilemaan erilaisia käsitöinä valmistettuja muinaissoittimia.

Ylle lämpimät ulkoiluvaatteet.
Kesto: 1,5-2h tuntia

Ulkopuolisille matkailijoille:
65€/hlö (5-12 hlön ryhmät)
900 € /13-20 hlön ryhmä

Hinnat majoittuville:
1-5 hlöä /260€
6-10 hlöä / 310€
11-20 hlöä / 420€

Hidasta hetkeen -lumikenkäily

Hidasta hetkeen on rauhallinen hetki itseään ja ympäröivää luontoa kuunnellen. Lähdemme retkelle Loihtuan pihamaalta Könkään metsiin ja soille. Liikkumisvälineinä käytämme talvisin lumikenkiä, liukulumikenkiä tai metsäsuksia ja kesäisin jokaisella on jalassaan omat vaelluskengät. Matkalla keskitymme olemaan läsnä juuri tässä hetkessä sekä omaan elämään liittyvään pohdintatehtävään josta voimme keskustella eväiden äärellä nuotion lämmöstä nauttien. Tällä retkellä on tilaa omille ajatuksille ja valokuvaamiselle.

Hinta: 60 €/person

Husky Yoga

Laskeudu hetkeksi luontoosi ja avaa aistisi yhteyteen ihanien sydämestään hymyilevien huskien ja tilaa ympäröivän arktisen luonnon kanssa.

Tämä lempeä yhteinen venyttelyn ja syleilyn matka huipentuu elinvoimaa palauttavaan rummutukseen iloisten susisydänten keskuudessa. 65€/hlö Tai 160€/perhe (max 2 aikuista)

Tilattavissa erikseen myös yksityisille ryhmille!
Hinnat: 1-5hlö/265€ | 6-10hlö/510€ | 11-15hlö/750€ | 1,5h

Loitsuja laulamalla

Loitsuja laulamalla on matka suomalaisen ja pohjoismaisen runonlaulannan ja loitsujen kansanperinteeseen. Tutustut myös muinaissoittimen lyyran historiaan ja heleään sointiin sekä pohjoisen runouteen laulettuna. Osallistujat pääsevät myös luomaan omat loitsunsa tunnelmallisessa kodassamme juuriltamme polveutuvien, inspiroivien ja selkeiden ohjeiden siivittelemänä. Illan aikana Mirva, Pohjolan emäntä, tarjoilee vierailleen yrttiteetä ja kertoo Loihtuan sukutilan tarinaa, jonka rikas historia yhdistyy käsillä olevan hetken taikaan. Näillä iltatulilla pääset myös kuulemaan ammattivirrentakojan tulkinnan loitsustasi laulettuna, jonka voit halutessasi taltioida. Ilta huipentuu yhteiseen äänenkäytön osallistavaan hetkeen, jossa kaikki halukkaat pääsevät ohjatusti leikkimään äänellään ja kokeilemaan erilaisia käsitöinä valmistettuja muinaissoittimia.

Ohjelma sopii koko perheelle ja on tilattavissa myös yksityisryhmille (5-25 hlöä / 1,5h-2,5h). Mukaan lämpimät ulkoiluvaatteet.

Kesto: 1,5-2 tuntia (riippuen ryhmän koosta)
Minimi 5 henkeä (aikuista), maksimi 12 henkeä
Hinta: 80€/hlö, alle 3v ilmaiseksi

Haku Levin Matkailulta 20min aiemmin, Myllyjoentie 2, Sirkka

Pohjan Sauna

Pohjan sauna sijaitsee Levin parhaalla tähtitaivaan, täysikuun, auringonlaskujen ja revontulten bongauspaikalla, Munajärven yksityisellä rannalla, jossa taivaanranta on alati muuttuva. Tällä maagisella Kaidjanniemellä voit pysähtyä myös sukuseidallamme.

Mikä olisikaan ihanampi tapa sulkea kulunut viikko kuin saunoen, uiden ja paljuillen? Tule herättelemään muinaista muistiasi kansanperinteen parissa illan pimetessä pohjoisen raikkaiden vesien, kuumien löylyjen äärellä.

Varaa paikkasi Pohjoisen mytologian mukaan nimettynä Laugardagr – pesupäivä – yhteissaunaan lauantaisin klo. 17:00-19:00 35€/hlö. (Sauna ja avanto)

Tutustu myös muihin saunatuotteisiimme ja hierontaan!

Kotaillallinen

*tarkempi kuvaus tulossa*

Pohjoiset juureni

Pohjoiset juureni sukeltaa kohti pohjolan rikkaita eri seuduilta löytyneitä kulttuuriperinteitä, ammentaen osansa itämerensuomalaisuudesta, metsien mytologiasta tai taigojen tarinoista. Joka viikko perehdytään yhdessä erilaisiin, osittain jo unohtamiimme muinaishenkisyyden ilmiöihin, hahmoihin, uskomuksiin, tapoihin tai symboleihin paikallisissa kulttuuriperinteissä. Yhdellä viikolla tutustumme Rauniin tai Lemmettäreen, toisella Louheen, Näkkiin tai Väinämöiseen, itämerensuomalaisuuteen, Väen Voimaan, Hannunvaakunaan, Kekriin… Vaihtelevan sisällön vuoksi tähän ryhmään voi saapua vaikka joka viikko!

Pohjoiset juureni yhdistyy luonnollisesti osaksi nykypäivän piirityöskentelyä. Piirissä on helppo nähdä muut ja tulla itse nähdyksi. Hengitys-, ja keskittymisharjoitukset, mielikuvamatkat, elementit, kasvit, kivet, pohjoisen loitsut ja laulut, kuun vaiheet, kortit ja riimut sekä niiden mahdollinen tulkinta osana ohjelmaa. Takaisin juurille -työskentely toteutetaan Loihtuan kodan tulilla, joogasalissa tai ulkona päivän teemasta riippuen. Työskentelyä ohjaa Mirva, Pohjolan emäntä. Seuraavan viikon aiheen löydät @lomapaksu feedistä tai Facebookista.

Ohjelma sopii kaikille täysi-ikäisille ja on tilattavissa myös yksityisryhmille (5-25hlöä / 1,5h-3h). Mukaan omat lämpimät ja liikkumiseen soveltuvat ulkoiluvaatteet.

Kesto: 1,5 tuntia
Minimi 5 henkeä, maksimi 8 henkeä
Hinta: 65€/hlö

Haku Levin Matkailulta 20min aiemmin, Myllyjoentie 2, Sirkka

Pohjoisen rummun taikaa

Koe lapin taikaa ja mystisiä sukutarinoita suuren noita Torajaisen jälkeläisen rummuttaessa.

Pohjoisen rummun taikaa on sukellus sisäiseen maailmaasi. Matka kulkee kodan ovesta satumaisten sävelten saattelemana tulille, joka edustaa tänään omaa sisäistä tultamme, elinvoimaamme. Kuten jokainen meistä, myös kota on täynnä upeita yksityiskohtia, jotka johdattavat sinua syvemmälle sisimpääsi. Voimaeläimet, sielulinnut, maagiset esineet, esivanhemmat kaikki omilla paikoillaan, valmiina tukemaan hyvinvointiasi. Iltaa emännöi Mirva, Pohjolan emäntä, Torajais-noidan jälkeläinen, joka tutustuttaa sinut Paksun tilan sukutarinoihin ja pohjoiseen kansanperinteeseen.

Nyt on aika rauhoittaa mielesi , sulkea silmät ja tulla peitellyksi pehmeille porontaljoille. Olet täysin turvassa. Matkasi kohti alitajuntasi maailmaa alkaa aistiharjoitteella. Tulen loimun lämmittäessä kehoasi kumisee lempeä rumpu korvissasi ja kehossasi täyttäen ympäröivän tilan. Rummun värähtely rentouttaa kehoa ja helpottaa hetkeen pysähtymistä, voit vain olla ja nauttia. Nautimme lopuksi keksiä ja yrttiteetä.

Mukaan ovat tervetulleita myös lapset, jotka kykenevät antamaan toisille rauhan keskittyä omaan harjoitukseen.

Hinta: 60€/hlö 1,5h